Hvad Er Klimaforandringerne?

Hvad Er Klimaforandringerne?

24/05/2022   

billede fra: Pixabay, MaterTux

Klimaforandringer er desværre noget, vi er begyndt at opleve mange steder på verdensplan.

Det bliver betegnet som klimaforandringer, hvis der forekommer atypsik vejr og fænomener, som lande eller verdensdele ikke oplever normalt.

Tager vi udgangspunkt i Danmark ift. temperatur, så har vi jo fire årstider: forår, sommer, efterår og vinter. 

Forår er jo gerne sådan, at tingene begynder at springe ud ligeså stille, samt at temperaturen også stiger langsomt. Igennem de sidste mange år har Danmark dog oplevet, at temperaturene har været højere end normalt (herunder er der også mange forskere, der har data på temperaturene igennem tusinde af år).

Sommeren plejer at være ganske udemærket i Danmark, dog ikke med ligeså varme temperature som det sydlige Europa. Igen har vi dog oplevet, at der også kan blive varmt i Danmark - også varmere end hvad normalen er.

Temperaturen, som er stigende, har derfor også sin effekt på efterår og vinter. Vi kan risikere, at vi ikke får noget frost eller sne, eller at der kommer store udsving, så vi går fra varmt sommervejr til iskolde perioder. Her vil naturen blive påvirket.

Udsving med temperatur ser verden også på daglig basis. Lige pludselig kan det sne steder, hvor de ellers aldrig vil få eller det stik modsatte, at der rent faktisk er varmt forskellige steder, hvor der altid er koldt.

Ovenstående er bare et eksempel ud af mange. Vejrfænomener, såsom tornado, store hagl og orkaner kommer desværre også flere og flere steder.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til dette indhold. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Susannne Friis Bjørner eller utallige andre gode varer.